sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Wilhelmiina

Edellisestä kirjoittelusta on kulunut jo luvattoman kauan aikaa, mutta tähän muutamaan kuukauteen ovat mahtuneet omat häät, asunnon vaihto sekä oman että miehen työpaikan vaihto. Intoa olisi neuloa ja blogia päivitellä, mutta aika on ollut hieman kortilla.

Otsikonkin mukaisesti esittelen teille Wilhelmiinan. Aloititn tämän mekon jo 2010 syksyllä. Kyllä, hieman on aikaa vierähtänyt ennenkuin sain tämän valmiiksi. Löysin ohjeen aikoinaan Mohairmetsä -blogista. Muokkasin ohjetta sen verran, että jätin takaosasta palmikot pois ja neloin vain sileää. Molemmin puolinen palmikko olisi tehnyt yläosasta liian tiukan ja aikaakin se olisi vienyt. Itseasissa mekosta valmistui aikoinaan tuo itse yläosa alle viikossa, mutta loppu sitten takkuilikin. Muistelin että hihatkin menivät aika sutjakasti, mutta jotenkin helman neulomiseen tuli kyllästyminen. Nyt kun sain mekon pari viikkoa sitten valmiiksi, niin siitä puuttui enää alle 10 kerrosta helmasta ja mietinkin että miksi ihmeessä en saanu niitä aiemmin tehtyä. No, parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan :)







Lankana on dropsin alpakka lanka ja olisikohan sitä kulunut n. 5 kerää, puikot 3 mm. Kuvien ottamisen aikaan mekon helma oli vielä prässäämättä, joten siksi se hieman kuvassa kiertyy. Kaikien kaikkieaan olen oikein tyytyväinen, että sain tämän vihdoin ja viimein valmiiksi sekä käyttöön :)


6 kommenttia: