sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Aaltoja

Viimein sain valmiiksi huivin, jota aloitin jo viime vuoden elokuussa. Tarkoitus oli saada huivi omiin häihin hartioiden lämmikkeeksi, mutta koska aloitin tapani mukaan tekemisen hieman liian myöhään, niin eihän valmista tullut tietenkään H-hetkeen mennessä. Nyt syksyllä tiedossa oli ystäväni häät, joten päätin että teen huivin sinne valmiiksi.

Ystäväni löysi sopivan huivimallin, jonka ohje oli tosin hollanniksi. Onneksi ohjeessa oli kuitenkin selkeä kaavio kuvion mallista, joten ei tarvinnut opetella hollantia :) Ohjeen mukaan huivista olisi pitänyt tulla suorakaiteen mallinen pitsihuivi, mutta päätin kuitenkin, että haluaisin pienet hihat, joten neuloin vain sen mittaisen kun oli tarvis. Langaksi valitsin Isagerin alpaca 1:n ja koska on kovin riittoisaa lankaa, niin tähän meni vain kerän verran. Pingottamisella sain myös hiukan leveyttä ja pituutta lisää. Ompelin molemmin puolin huivin sivuja yhteen 15cm:n matkalta, jotta sain hihat tehtyä.

Tykkään tästä kyllä aika paljon ja tämä pääsee varmasti käyttöön useampaankin tilaisuuteen. Kuvat ovat miehen ottamia ystäväni juhlapäivänä.






2 kommenttia: