keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Näpräilyjä

Minä olen jo kovasti valmistellut joulua. Laitoin koristeetkin paikoilleen parisen viikkoa sitten. ;usta on kiva että joulukoristeista saa nauttia himpun verran pidempään kuin sen varsinaisen joulun ajan, jolla siis tarkoitan muutamaa päivää ennen aattoa ja sen jälkeen.

Pentikin myymälässä näin kivan valkoisen virkatun liinan, ympyrän mallisen. Olin jo laittamassa sitä ostoskoriin, mutta viime hetkillä muistin että multa löytyy käyttämätöm kerä valkoista puuvillalankaa, jonka voisin ihan hyvin käyttää oman liina tekemiseen. Niinpä siis virkkasin simppelin pyöreän liinan simpukkareunalla. Tuli ihan kiva, vaikkakin reunaa jouduin purkamaan useasti, kun ei vaan tullut mieluista ensin. Lisäksi olen antanut vanhalle kirjalle uuden elämän kirjakuusena. Ohjeen löysin Kaikien aikojen joulu -lehdestä. Hyvin yksinkertainen tehdä. N. 200 sivuinen kirja on paras kuusen tekoon, sillä jos on enemmän sivuja, niin niitä tarvitsee repiä pois ettei kirjan takaosa irtoa. Takaosan päällystämiseen käytin skräppipaperia, joss aon jouluine teksti. Sisäosassa on taas jonkinlaista itsevärjättyä askartelupaperia ja yläosassa taas ylijäämäpalaa takaosan paperista. Tähti olisi voinut olla hieman isompi, joten voi olla että teen vielä sen tilalle uuden.


2 kommenttia:

  1. Kaunis liina. Hirmun usein käy niin, että kaupassa miettii osaavansa tehdä samanlaisen itsekin, mutta sitten ei vaan koskaan saa aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Juu, niin mullekin usein käy, että löydän jotain kivaa ja sit mietin et en viitti ostaa, kun vois neuloa ite j sitten se jää tekemättä :)

    VastaaPoista