tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 rippeet

Ajattelin että olisi tehnyt viime vuoden valmistuneista töistä vuosikertauksen näin uuden vuoden alkuun. Selailin viime vuoden valmistuneet työt kuvakansiosta läpi ja totesin että ei kuitenkaan kannata, sillä niitä oli niin vähän. Sen sijaan laitankin nyt joulupaketteihin päätyneet neuleet. Totesin myös, että kahtena viimeisenä päivänä ennen aattoa ehdin neuloa melkein useamman neuleen kuin koko viime vuonna! Ja yksi ompeluskin on mukana.

Pannumyssyn ompelin ystäväpariskunnalle joululahjaksi. Alkujaan lupasin sellaisen tehdä varmaan jo 3 vuotta sitten. Toissajouluna teinkin jo yhden, mutta se osoittautui sitten liian pieneksi. Edellinen versio oli neulottua ja huovutettu, mutta koska se epäonnistui, niin siitä ei ole kuvia. Tämän version ompelin pellavakankaasta ja sisälle tuli valkoinen kangas. Reunaan ompelin vielä pitsinauhaa koristeeksi.Kynsikkäät menivät lahjaksi kalastavalle kaverille. Nämä on neulottu Dropsin alpakkalangasta kaksinkertaisena, jotta olisivat kestävät ja lämpimät. Pakettiin eksyi mukaan vielä kaksi suklaasilakkaa.
Tämä setti on Cascade 220 -langasta. Alkujaan lähdin tekemään tuubihuivia valkoisesta langasta, joka sitten loppui kesken. Myös joulun alla valkoinen lanka oli kaupasta loppu ja päätin sitten tehdä huivista kaksivärisen (harmi että kuvassa ei tuo valkoinen osuus oikein näy). Lankaa jäi vielä sen verran yli, että sain siitä myös pipon. Huivi ja pipo on neulottu omasta päästä. Huivissa vuorottelevat ainaoikein ja sileät kerrokset. Pipossa on 2o, 2n joustinneuletta alkuun ja sitten kaksinkertaista helmineuletta.

Pikkulapaset neuloin kummitytölle ja hänen siskolleen syntymäpäivälahjaksi. Molemmilla sattuu olemaan syntymäpäivät joulukuussa. Mukana oli myös Hello Kitty -kortit, kun molemmat niistä tykkäävät. Lankana tässäkin alpakka, mutta merkkiä en muista.


Ennen joulua tuli tehtyä vielä toinenkin kirjakuusi yhdessä äidin kanssa. Annettiin tämä myös lahjaksi.
Kaverille neuloin tuubihuivin Debbie Blissin Paloma-langasta. Väri on ruosteen oranssi, mutta ei nyt kuvassa tule ihan oikeuksiinsa. Kolme vyyhtiä tähän meni ja tuli yhdessä illassa 10 puikoilla. Langan kävin jouluviikolla ostamassa Kerästä.

Viimeisimpänä sitten vielä toinen pipo Cascade 220 -langasta. Samoilla ohjeilla kuin ylempikin pipo. Tähän tein vielä koristukseksi rusetin. Pipo luovutettiin uudelle omistajalle syntymäpäivälahjaksi.
2 kommenttia:

  1. Ja teit myös ainakin neulakirjan mulle :) ps. go see, help needed...

    VastaaPoista
  2. Ainiin, sehän unohtui kokonaan, kun ehtinyt sitä kuvaamaan ennen pakettiin laittoa.

    VastaaPoista