sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lankakauppoja maapallon toiselta puolen

Huh, kyllä töihin paluu on vienyt veronsa näin pitkän lomailun jälkeen. Ei ole jaksanut paljon koneella istua työpäivän jälkeen. Nyt kuitenkin kunnostauduin ja tässä pieni esittely niistä lankakaupoista, joihin matkalla törmäsin. Kauppojen sisältä ei ole valitettavasti kuvia, sillä mulle käy usein niin, että innostun niin kovasti hypistelemään lankoja, että unohdan ottaa kaupan sisältä kuvia ennen sieltä poistumista :)


Kiwi wool shop sijaitsee Uuden-Seelannin eteläsaarella Queenstownissa (44 Beach Street) Kaupassa on melko laaja valikoima lankoja, pääasiassa kuitenkin Uudessa-Seelannissa tuotettuja. Joitain tuontilankojakin oli, mutta ainakaan mulle ne eivät olleet nimeltään tuttuja. Kaupasta saa myös valmiita neulevaatteita ja etenkin merinovillasta ja opossumin karvasta neulottuja. Kauppa sijaitsee aivan keskustassa ja itsekin bongasin tämän liikkeen ekan kerran ihan ohikulkiessa. Muutama kerä opossumi-merinolankaa ja alpakkaa lähti mukaan :)

Seuraavan kerran bongasin käsityökaupan, A Patch of Country, Kaikourasta. Tämä kaupunki on myös eteläsaaralla, itärannikolla. Kamera ei sattunut mukaan, joten kuvia ei paikasta ole. Tämä liike oli nimensä mukaisesti keskittynyt enemmän tillkutöihin, kuin neuleisiin. Kaupan takaosasta löytyi kuitenkin lankoja, mutta tällä kertaa jätin langat ostamatta, sillä materiaalit olivat pääasiassa tekokuituja. Jos on innostunut tilkuista niin tänne kannattaa kyllä mennä, sillä valokoima oli erittäin laaja. Isommat ostoserät saa myös postitettua Suomeen, jos ei halua kantaa kankaita mukanaan. Kaikourassa käytiin myös parin tunnin laamatrekkauksella eli jokaisella meistä oli oma laama kävelytettävänä ja käveltiin niiden kanssa n. 5 km:n mittainen matka. Jonkun mielestä voi olla vähän tylsää, mutta koska me miehen kanssa niin kovin tykätään laamoista, niin tää oli yks matkan parhaista jutuista :)Minulla oli kuljetettavana Sylvester- niminen laama (yläkuvassa) ja miehelläni tuo ruskea Legend nimeltään. Molemmat oli aika hauskoja veijareita :) Minun laamallani oli koko ajan asiaa ja se " juttelikin koko matkan ajan. Trekkauksen jälkeen poikettiin vielä omistajien eläinfarmilla, josta löytyi sitten myös alpakoitakin :)


Kolmannen bongauksen lankakaupasta tein pienestä Thamesin kaupungista pohjoissaarelta. Pysähdyimme ajomatkalla hieman jaloittelemaan ja siinä kaupungin pääkatua kävellessä tupsahti taas lankakauppa kohdalle. Tämän kaupan nimi oli yksinkertaisesti Wool shop (osoitetta ei löytynyt). Koska mies oli kameran kanssa viuhumassa, jossa seuraavassa paikassa ei tästäkään paikasta löydy kuvia. Lankoja siellä oli hyvä valikoima ja mukaan tarttuikin pari kerää alpakan lankaa lähitilalta.

Viimeisenä sitten bongaus Australiasta. Lähtöpäivänä meillä oli vielä aikaa useampi tunti ennen lentokentälle menoa, joten käveltiin Sydneyn keskustassa aikamme kuluksi. Sattumalta taas bongasin käsityökaupan, Tapestry craft. Tämä olikin aika iso paikka. Kaupan yläkerta oli täynnä kirjontatavaraa; ristipisto - ja kanavatöitä, erilaisia kirjontalankoja ja -nauhoja. Alakerta taasen oli pyhitetty neulontaan ja sieltä kyllä löytyi jos jonkinlaista lankaa. Paljon oli Australialaista lankaa, mutta myös tuontilankoja sekä tietenkin puikkoja ja muuta neulontaan tarpeellista. Tällä kertaa jätin kerät kauppaan, mutta ostin muutamat puikot. Nettimyymäläkin löytyy, että jos sivuilta jotain innostuu löytämään niin tuotteet saa kyllä tilattua Suomeen.


Tämmöisiä bongauksia tein matkallani maapallon toiselle puolen. Alla vielä kotiin tuodut ostokset.


Edessä Thornburn alpaca (Wool shop, Thames), takana vasemmalla Indiecita baby brush alpaca ja takana oikealla merinovilla-opossumilankaa ( Kiwi wool shop, Queestown)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti