tiistai 20. syyskuuta 2016

Pieniä ompeluksia

Onpa tuo aika taas vierähtänyt! Täällä blogin toisella puolella ollaan uusien asioiden äärellä, sillä perheeseemme syntyi tyttö elokuussa :) Tämä on luonnollisesti hieman hidastanut käsitöiden tekoa ja etenkin neulomista. Mulla olis aika monta melkein valmista ja jo valmistakin neuletta, mutta en vain ole ehtinyt niitä missään välissä kuvaamaan. Heinäkuiset neulefestariostoksetkin on esittelemättä. Niiden kanssa taitaa käydä niin, että ehdin niistä ennemmin neulomaan kuin esittelemään ostetut kerät :)

Ennen tytön syntymää ehdin kuitenkin hieman ompelemaan vaatteita. Osa näistä on vielä isoja, mutta teinkin ne ajatuksella hieman myöhempää käyttöä varten, kun nuo vauvat tuppaavat kuitenkin kasvamaan yllättävän nopeasti.
Vaatteet on ommeltu trikoosta. Tilailtiin kankaat serkun kanssa netistä, mutta enhän nyt enää muista, että mikä kauppa oli kyseessä. Harmaat housut ovat tällä hetkellä käytössä, mutta body sekä mintun vihreät pöksyt odottelevat vielä käyttöön pääsyä.

Ompelin myös vaunuverhon. Löysin netistä usemmmankin ohjeen niiden tekoon, mutta oikeastaan tuo verho on superhelppo tehdä ihan vaan piirtämällä vaunun aukko paperille ja leikkaamalla kankaat. Verhorenkaita löytyy monestakin paikasta, mutta omani ostin Merletosta. Renkaita varten tarvitsee tehdä niille aukot verhon yläosaan. Purjerenkaita varten kannattaa kankaan nurjalle puolelle laittaa tukikangas, jotta purjerenkaat pysyvät paremmin ja ne on myös helpompi laittaa kun kangas on niiden kohdalta tukevampi. Verhon alareunoihin ompelin nauhat, jotta verhon saa tarvittaessa kiinni. Välillä tuo nimittäin lepattaa tuulisella säällä. Kankaan ostin Jyväskylän kangaskaupasta.Yhden mekon ompelin myös tytölle, mutta jätetään sen esittely sitten siihen kertaan, kun se on hänelle sopiva :)

4 kommenttia:

 1. Ihania kankaita ja todella hieno tuo vaunuverho. Mukava, että olet jaksanut vauva-arjen keskelläkin muutakin kuin kotitöitä. Kyllä teidän pikkuneidin kelpaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ompelut ehdin suorittaa ennen tytön syntymää, mutta oon onneks ehtiny vähän neulomaankin nyt syntymän jälkeen :)

   Poista
 2. Nää on kyllä nättejä ja miten pienet nuo harmaat pöksyt onkaan! Kankaat oli http://www.elvelyckandesign.com/ -sivulta, sinne oli taas tullu ihania uutuuksia :S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Harmaat pöksyt jää kohta pieneks ;) Tuohan se nettikauppa olikin!

   Poista