torstai 23. toukokuuta 2013

Siinä se on


Nimittäin ensimmäinen ikinä itse kehräämäni lanka :) Onhan tuota aika pieni nöttönen, tarkalleen ottaen 12 grammaa.

Olin eilen Kerässä värttinäkehräyskurssilla, jonka piti Louhittaren luolan Tuulia Salmela . Oli kyllä erinomainen kurssi näin vasta-alkajalle. Hyvin selkeästi käytiin jokainen värttinäkehruuvaihe läpi. Tuulia kertoi myös paljon erilaisista kuiduista ja että miten ne soveltuvat kehräykseen. Nyt jos olisin ollut kaukaa viisas, niin olisin kerännyt talteen kaikki poninkarvat karvanlähtöaikaan. Niitäkin kun pystyy myös kehräämään :) Ehkä sitten ensi keväänä. Täytyy kuitenkin vielä harjoitella ihan tällä lampaanvillalla.

Kehräämisen aloittaminen oli ensiksi hieman kankeaa, mutta aika nopeasti pääsin jyvälle, että mistä oli kyse. Aika paljon muhkuroita tuolta langasta löytyy, mutta saa löytyäkin :) Ei ole mitään tehdaskerittyä lankaa tämä.

Tässä vielä työvälineet, joista lähdettiin liikkeelle.


Varsinaisesta kehräyksestä ei ole kuvia, sillä en siellä kurssilla ehtinyt ottamaan kuvia kun piti keskittyä kehräämään :) Jos en nyt ihan väärin muista niin kehrättävänä kuituna oli BFL-villatopsi. Ei ole vielä nämä kehräystermi hallussa, mutta pikkuhiljaa.

Kiitos vielä Kerän Jonnalle ja Elinalle kurssin järjestämisestä ja kiitokset Tuulialle hyvistä opeista. Ehkäpä tuo eka kehruu laitetaan kehyksiin ja seinälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti