tiistai 7. elokuuta 2012

Amsterdam

Olin lomailemassa neljän päivän ajan Amsterdamissa avopuolisoni ja kaveripariskunnan kanssa. Aikaisemmin en ollut siellä käynyt ja oli kyllä erilainen kokemus verrattuna muihin kaupunkeihin Euroopassa, joissa olen käynyt. Matkan aikana totesin, että Amsterdamissa pyöräilijät ovat" kuninkaita" kaupungissa. Pyöräilijöillä oli omat pyöräkaistat joita pitkin ajoivat suurimmaksi osaksi, mutta silti sai olla tosi varovainen ettei jäänyt pyörän alle. Liikenteessä tulikin pelättyä enemmän pyöräilijöitä kuin muuta liikennettä. Lisäksi pyöräilijöillä eikä suurimmalla osalla skootterilla ajajista ollut kypärää ollenkaan. Näin ehkä kahdella pyöräilijällä kypärän ja nekin olivat luultavasti lähettejä asuista päätellen.

Käytiin kiertämässä muutamia museoita ja kirkkoja. Sen lisäksi kävelimme, tutkiskelimme, kävimme eläintarhassa, nautiskelimme hyvästä ruosta ja juomasta sekä shoppailimme. Lankakauppojakin metsästin jo etukäteen, mutta en sitten tullut kuitenkaan käyneeksi yhdessäkään. Kävellessä bongasin sattumalta yhden helmikaupan, mutta koska olin niin innoissani kaupasta ja sieltä löytyneistä korunosista, niin en muistanut ottaa kuvia itse kaupasta :)

Yötä vietimme hotellissa nimeltä Hotel Rembrandt. Puitteiltaan hotelli oli hieno ja huoneet oli sisustettu kopioilla Rembrandtin tauluista. Ainoa huono puoli hotellissa oli, että siellä oli sisäilman suhteen ongelmia. Tämän vuoksi en voi suositella hotellia, jos sairastat astmaa tai muita hengitystiesairauksia (allergiaa yms.). Avopuolisoni sai nimittäin hotellissa hengitystieoireita ja jouduimme sen tiimoilta vaihtamaan kerran huonetta. Ainiin, meinasi ihan unohtua, hotellissa oli myös hotellikissa Bink :)

Kaiken kaikkiaan matka oli kuitenkin mukava ja antoisa. Ehkä voisi tehdä joskus muutaman päivän retken uudelleenkin Amsterdamiin, mutta ensikertalaiselle tuo neljä päivää oli erittäin riittävä aika kaupungin tarkasteluun.


Hieman tuli neulottua pubissa kahvikupposen äärellä.

 Hotellikissa Bink

Artis Zoo

Pyöriä oli paaaljon ja osa oli koristeltu kukkasin.


Bongasin neulegraffiteja ja niitähän piti syynätä oikein kunnolla.
Yllä olevat kuvat ovat ystäväni Tutan ottamia.

2 kommenttia:

  1. Onko tuo keltainen kukkapaita itse tehty? Se on upea! :)

    VastaaPoista
  2. Paita on tällä kertaa ostotavaraa Zarasta. Ei oli kyllä vaikea tehdä itsekään.

    VastaaPoista